Cah Sayur Bakso Udang
gemengde groenten met garnalen balletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalenkoppen en schillen
3 cm jahe
500 ml water
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 wortelen
150 gr bloemkool
4 koolbladeren
10 garnalen balletjes
1 theel vissaus
1 eetl oestersaus
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl maizena+beetje water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de garnalenkoppen en schillen en de jahe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en breng het opnieuw aan de kook. Zeef dan de bouillon en bewaar 300 ml.
Hak de knoflook fijn. snijd de wortel in dunne plakjes, de bloemkool in roosjes, de koolbladeren in stukjes en de balletjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de wortel, de bloemkool, de koolbladeren en en balletjes toe en meng goed. Dan de vissaus, de oestersaus, het zout, de palmsuiker en de peper er door mengen.
voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Meng dan de maizena oplossing erdoor en kook totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Nagasari - Gestoomde bananenpakjes
- Ikan Gulai Masin - in gekruide kokosmelk gestoofde vis
- Lumpuk - gebakken lever in saus
- Jing Ng Far Nam - gestoomd gekruid buikspek
- Cumi Goreng Bawang Putih - gebakken knoflook inktvis
- Cumi Hitam Cabai Hijau - inktvis in een zwarte groene peper saus
- Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...