logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Cah Sayur Bakso Udang
gemengde groenten met garnalen balletjes

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalenkoppen en schillen
3 cm jahe
500 ml water
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 wortelen
150 gr bloemkool
4 koolbladeren
10 garnalen balletjes
1 theel vissaus
1 eetl oestersaus
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 eetl maizena+beetje water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de garnalenkoppen en schillen en de jahe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en breng het opnieuw aan de kook. Zeef dan de bouillon en bewaar 300 ml.
Hak de knoflook fijn. snijd de wortel in dunne plakjes, de bloemkool in roosjes, de koolbladeren in stukjes en de balletjes in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de wortel, de bloemkool, de koolbladeren en en balletjes toe en meng goed. Dan de vissaus, de oestersaus, het zout, de palmsuiker en de peper er door mengen.
voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Meng dan de maizena oplossing erdoor en kook totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 46 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160980