zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Satai Ayam Bumbu Rujak - sate van gekruide kip
- Cah Udang Jamur - garnalen met champignons in saus
- Tumis Cincang Ayam Pedas - geroerbakte pittige kip
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- Ayam Panggang Jakarta - geroosterde kip uit Jakarta
- Ching Chow Ho Yau Har Yan - roerbak van garnalen met oestersaus
- Udang Tabur Mete - roerbak van garnalen met cashew noten
- Sambal goreng hati dan ampela ayam - Sambal goreng van kip
- Hati Garo Rica - pittige lever uit Noord-Sulawesi
- Rica rodoh (ritjah rodoh 2) - Rundvlees met groenten
Krengsengan Kambing - stoofpotje van gekruid lamsvlees


Krengsengan Kambing
stoofpotje van gekruid lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geit
2 eetl kecap manis
1 eetl petis udang
300 ml garnalen bouillon
3 rode lomboks
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode rawits
1 tomaat
1 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer het vlees met de kecap en de petis voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees met de marinade toe en bak dit rondom bruin. Dan de bouillon toevoegen en laat het geheel afgesloten zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is en het vocht is verdampt.
Verwijder de deksel en roer totdat olie vrijkomt. Schep dan de lomboks en door en bak deze zacht. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.