banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Krengsengan Kambing 
stoofpotje van gekruid lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geit
2 eetl kecap manis
1 eetl petis udang
300 ml garnalen bouillon
3 rode lomboks
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode rawits
1 tomaat
1 theel peper
1 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer het vlees met de kecap en de petis voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees met de marinade toe en bak dit rondom bruin. Dan de bouillon toevoegen en laat het geheel afgesloten zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is en het vocht is verdampt.
Verwijder de deksel en roer totdat olie vrijkomt. Schep dan de lomboks en door en bak deze zacht. Serveer.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328261