Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Krengsengan Kambing - stoofpotje van gekruid lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Krengsengan Kambing 
stoofpotje van gekruid lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geit
2 eetl kecap manis
1 eetl petis udang
300 ml garnalen bouillon
3 rode lomboks
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode rawits
1 tomaat
1 theel peper
1 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de lomboks in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer het vlees met de kecap en de petis voor tenminste 30 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan het vlees met de marinade toe en bak dit rondom bruin. Dan de bouillon toevoegen en laat het geheel afgesloten zachtjes sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is en het vocht is verdampt.
Verwijder de deksel en roer totdat olie vrijkomt. Schep dan de lomboks en door en bak deze zacht. Serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 231 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091735