Gepukan
Knapperig gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 theel, asem
225 ml dunne kokosmelk
zout naar smaak
olie
water
Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 cm laos
1 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees eerst 1 uur in het water. Laat het uitlekken en snijd het in plakjes. Sla deze plakjes dan plat. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Marineer het vlees met een mengsel van kokosmelk, de boemboe, het zout en de asem en laat dit 30 minuten rusten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de uitgelekte lapjes goudbruin.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Kojo - Sajoer van aubergines met rundvlees
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Ayam Bakar Bumbu Rujak - geroosterde in pittig gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Lodeh kluwih - broodvrucht met saus
- Moo Shu - 木樨肉 - roerbak van varkensvlees
- Pengat tahu - tahu en sperziebonen gestoofd in kokosmelk
- Singit - in gekruid kokosmelk gestoofd rundvlees uit Jepara
- Kare Ikan
- Sateh Babi 6
- Smoor lidah
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...