logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gepukan
Knapperig gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 theel, asem
225 ml dunne kokosmelk
zout naar smaak
olie
water

Haluskan:
boemboe:
1 theel, ketumbar
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 cm laos
1 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees eerst 1 uur in het water. Laat het uitlekken en snijd het in plakjes. Sla deze plakjes dan plat. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Marineer het vlees met een mengsel van kokosmelk, de boemboe, het zout en de asem en laat dit 30 minuten rusten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de uitgelekte lapjes goudbruin.

Add comment

Submit

who is online

We have 57 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176133