Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Getcok - Rundvlees in saus met sesamzaadjes
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Getcok
Rundvlees in saus met sesamzaadjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
zout naar smaak
300 gr runderhart
3 sjalotten
3 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
5 zure stervruchten (belimbing wuluh)
olie
75 gr geraspte kokos
3 eetl sesamzaadjes
2 limoenen (sap)
200 ml kokosmelk
water

Haluskan:
boemboe:
6 teentjes knoflook
3 rawits
7 kemirinootjes
1 theel asem
zout naar smaak

Taburan:
garnering:
3 sjalotten
2 eetl sesamzaadjes

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst het vlees in water voor 2 uur met wat zout. Voeg na 75 minuten het hart toe en kook dit mee. Schep daarna het vlees en het hart uit de pan en snijd dit in dunne plakjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze met de sjalotten fijn. Snijd de stervruchten in plakjes en de jurut purut zeer fijn. Bak de kokos in een droge koekepan goudbruin evenals de sesamzaadjes. Wrijf of maal de kokos en de sesamzaadjes afzonderlijk fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierinde boemboe samen met de jeruk purut en de lomboks voor 2 minuten en voeg dan de laos, het zout en de sereh toe en bak het geheel nog 1 minuut. Dan de kokos en de kokosmelk toevoegen. Vervolgens de gebakken sjalotten, de stervruchten, het limoensap en het vlees toevoegen en onder voortdurend omscheppen dit alles nog 3-5 minuten laten sudderen.
Voor de garnering de sjalotten in dunne plakjes snijden en deze goudbruin bakken. Voor het serveren de gebakken sjalotten en de sesamzaadjes over het gerecht strooien.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 210 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920479