banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 9 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Getcok - Rundvlees in saus met sesamzaadjes
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Getcok
Rundvlees in saus met sesamzaadjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
zout naar smaak
300 gr runderhart
3 sjalotten
3 rode lomboks
3 serehstengels, gekneusd
4 cm laos, gekneusd
3 jeruk purut blaadjes
5 zure stervruchten (belimbing wuluh)
olie
75 gr geraspte kokos
3 eetl sesamzaadjes
2 limoenen (sap)
200 ml kokosmelk
water

Haluskan:
boemboe:
6 teentjes knoflook
3 rawits
7 kemirinootjes
1 theel asem
zout naar smaak

Taburan:
garnering:
3 sjalotten
2 eetl sesamzaadjes

Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst het vlees in water voor 2 uur met wat zout. Voeg na 75 minuten het hart toe en kook dit mee. Schep daarna het vlees en het hart uit de pan en snijd dit in dunne plakjes.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze met de sjalotten fijn. Snijd de stervruchten in plakjes en de jurut purut zeer fijn. Bak de kokos in een droge koekepan goudbruin evenals de sesamzaadjes. Wrijf of maal de kokos en de sesamzaadjes afzonderlijk fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de sjalotten goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak hierinde boemboe samen met de jeruk purut en de lomboks voor 2 minuten en voeg dan de laos, het zout en de sereh toe en bak het geheel nog 1 minuut. Dan de kokos en de kokosmelk toevoegen. Vervolgens de gebakken sjalotten, de stervruchten, het limoensap en het vlees toevoegen en onder voortdurend omscheppen dit alles nog 3-5 minuten laten sudderen.
Voor de garnering de sjalotten in dunne plakjes snijden en deze goudbruin bakken. Voor het serveren de gebakken sjalotten en de sesamzaadjes over het gerecht strooien.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40069880