logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gepuk Daging Sapi Serundeng Khas Sunda
ossenhaas met serundeng op Sundanese wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
700 ml water
6 eetl olie
200 ml runderbouillon (zie recept)
50 gr palmsuiker
1 theel zout
3 salam blaadjes
200 gr vers geraspte kokos
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
7 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in plakken van 1,5 cm dik. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan het vlees toevoegen en kook het vlees gaar en schep uit de pan. Verhit in een pan 3 eetl olie en bak het vlees rondom bruin en bestrooi het met de serundeng.
 
Serundeng:
Rooster de kokos droog in een koekenpan totdat het mooi bruin van kleur is. Eventueel een beetje olie toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 85 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176153