Gepuk Daging Sapi Serundeng Khas Sunda
ossenhaas met serundeng op Sundanese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ossenhaas
700 ml water
6 eetl olie
200 ml runderbouillon (zie recept)
50 gr palmsuiker
1 theel zout
3 salam blaadjes
200 gr vers geraspte kokos
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
7 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in plakken van 1,5 cm dik. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon, het zout en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan het vlees toevoegen en kook het vlees gaar en schep uit de pan. Verhit in een pan 3 eetl olie en bak het vlees rondom bruin en bestrooi het met de serundeng.
Serundeng:
Rooster de kokos droog in een koekenpan totdat het mooi bruin van kleur is. Eventueel een beetje olie toevoegen.