Tumis Sayur Campur Kucai
roerbak van gemengde groenten met bieslook
Bahan-bahan:
ingrediënten:
10 Chinese bieslook
1 wortel
50 gr sperziebonen
3 kool bladeren
25 gr tauge
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 rode lombok
2 eieren
1 eetl vissaus
1 theel zout
1/2 theel peper
50 ml water
1 lente-ui
1 takje selderij
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bieslook in stukjes van 3 cm. Snijd de wortel julienne. Snijd de bonen, de kool, de lente-ui en de lombok in dunne plakjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en snijd de selderij fijn. Klop de eieren op.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de lombok voor 3 minuten en schuif het dan naar de kant van de pan. Voeg dan het ei toe en bak het tot een roerei.
Dan de wortel en de boontjes toevoegen en bak deze halfgaar. Voeg dan de bieslook, de kool en de tauge toe en meng goed.
Vervolgens de vissaus, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Voeg dan het water toe en kook het verder gaar. Meng dan de lente-ui en de selderij erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Tumis Kangkung 2 - gekruide spinazie
- Ikan Kembung Pesmol - gebakken makreel in een pittige saus
- Sambal Goreng Babi
- Xī Lán Huā Chǎo Niú Ròu - 西兰花炒牛肉) - roerbak van rundvlees met broccoli
- Ayam Kalio
- Acar ketimun 3 - Atjar ketimoen
- Pais Suung - pittig gekruide oesterzwammen
- Sayur Gudek 3 - sajoer met nangka
- Brengkessan Bumbu Rujak - gestoomde makreel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...