Semur Wonogiri
stoofpotje van rundvlees in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 salam blaadjes
2 cm laos
1000 ml kokosmelk
5 teehl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl palsmuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 kemiri noten
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 keluak/kluwek
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze totdat het verkleurt. Dan al roeren de kokosmelk toevoegen gevolgd door de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker. Kook het vlees daarna zachtjes gaar.