logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Wonogiri
stoofpotje van rundvlees in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
2 salam blaadjes
2 cm laos
1000 ml kokosmelk
5 teehl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl palsmuiker
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 kemiri noten
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 keluak/kluwek
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze totdat het verkleurt. Dan al roeren de kokosmelk toevoegen gevolgd door de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker. Kook het vlees daarna zachtjes gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 158 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176532