logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Ternate
gestoofd rundvlees uit Ambon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1/2 theel  azijn
1 eetl maizena opgelost in eetl water
700 ml water
olie
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
1/2 theel peper
1/2 eetl zout
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel nootmuskaat
1 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 1cm dikke plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water met het vlees, de azijn en de bumbu en kook het vlees gaar. Schep het vlees uit de pan en laat 600 m bouillon achter.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg het vlees weer bij de bouillon samen met de maizena en kook totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 40 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175930