Semur Sapi Polos
gekruid gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
4 teentjes knoflook
5 sjalotjes
1/2 theel peper (korrels)
4 cm jahe
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 salam blad
3 eetl kecap manis
200 ml warm water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de jahe, de salam en de peper voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Dan wat water toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens de palmsuiker en de kecap toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor peniki tjililitan - gesmoorde pittige eieren
- Opor Ayam Pekalongan - gebakken gekruide kip
- Labab Tomat
- Sate Menado - sate van varkensvlees uit Menado
- Urap Pakis - varentoppen met gekruide tauge en kokos
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Semur Kerang Hijau - gekruide gestoofde mosselen
- Sambel be tongkol - tonijnsalade
- Gulai Jariang - in pittig gekruide kokosmelk gestoofde jengkol
- Brongkos 2 - gestoofd rundvlees met labu siam
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...