Semur Peranakan Bogor
gestoofd rundvlees in donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schenkel
2 aardappelen
5 sjalotjes
2 cm jahe
2 tomaten
1000 ml water
4 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 theel nootmuskaat
2 eetl boter
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart. Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en hak de tomaten fijn.
Verhit in een pan de boter en bak het vlees totdat dit van kleur verandert. Voeg dan de sjalotjes, de jahe en de tomaat toe en bak totdat het zacht is geworden.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan de aardappelen, de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en meng goed. Dan op laag vuur verder koken totdat het geheel gaar is geworden en de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Ikan kakap merah - Gekruide gekookte vis
- Kuah sateh 2
- Pepes telur gandaria - gestoomd gekruid ei met gandaria
- Buncis Belacan - roerbak van sperziebonen met garnalen
- Dendeng kelapa - drooggebakken rundvlees met kokos
- Asem-Asem Terong - pittig stoofpotje van aubergine
- Ara lale pulon - mais met bonen en rode rijst
- Anyang Sayuran - Gemengde groenten met gekruid geraspt kokos
- Sate Klatak - sate van lamsvlees uit Yogyakarta
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...