logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Peranakan Bogor
gestoofd rundvlees in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schenkel
2 aardappelen
5 sjalotjes
2 cm jahe
2 tomaten
1000 ml water
4 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
2 theel nootmuskaat
2 eetl boter
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de aardappelen goudbruin en zet apart. Snijd het vlees in blokjes. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en hak de tomaten fijn.
Verhit in een pan de boter en bak het vlees totdat dit van kleur verandert. Voeg dan de sjalotjes, de jahe en de tomaat toe en bak totdat het zacht is geworden.
Voeg dan het water toe en breng aan de kook. Dan de aardappelen, de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en meng goed. Dan op laag vuur verder koken totdat het geheel gaar is geworden en de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392315