Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 18 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Empal gentong Cirebon - rundvlees in romige kokosmelksaus uit Cirebon

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Empal gentong Cirebon
rundvlees in romige kokosmelksaus uit Cirebon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
100 gr runder pens, gekookt
100 gr runder milt, gekookt
2000 ml water
2 salam blaadjes
2 sereh sengels
1 theel zout
1/2 theel peper
2 theel palmsuiker
250 ml santen asli
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm kunyit
 
Taburan:
garnering:
2 lenteuitjes, fijn gesneden
2 eetl bawang goreng
6 gedroogde rawits, gehakt
 
Cara membaut:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en kook het rundvlees gaar. Laat 1500 ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan al het vlees door en roer goed. Voeg het toe aan de bouillon samen met het zout, de peper en de palmsuiker en breng aan de kook. Dan de santen er door mengen. Bestrooi het met de lenteui, de gebakken uitjes en de rawits en serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41454477