Empal gentong Cirebon
rundvlees in romige kokosmelksaus uit Cirebon
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
100 gr runder pens, gekookt
100 gr runder milt, gekookt
2000 ml water
2 salam blaadjes
2 sereh sengels
1 theel zout
1/2 theel peper
2 theel palmsuiker
250 ml santen asli
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm kunyit
Taburan:
garnering:
2 lenteuitjes, fijn gesneden
2 eetl bawang goreng
6 gedroogde rawits, gehakt
Cara membaut:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en kook het rundvlees gaar. Laat 1500 ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan al het vlees door en roer goed. Voeg het toe aan de bouillon samen met het zout, de peper en de palmsuiker en breng aan de kook. Dan de santen er door mengen. Bestrooi het met de lenteui, de gebakken uitjes en de rawits en serveer.