logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Empal gentong Cirebon
rundvlees in romige kokosmelksaus uit Cirebon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr rundvlees
100 gr runder pens, gekookt
100 gr runder milt, gekookt
2000 ml water
2 salam blaadjes
2 sereh sengels
1 theel zout
1/2 theel peper
2 theel palmsuiker
250 ml santen asli
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm kunyit
 
Taburan:
garnering:
2 lenteuitjes, fijn gesneden
2 eetl bawang goreng
6 gedroogde rawits, gehakt
 
Cara membaut:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en kook het rundvlees gaar. Laat 1500 ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de sereh voor 5 minuten. Voeg dan al het vlees door en roer goed. Voeg het toe aan de bouillon samen met het zout, de peper en de palmsuiker en breng aan de kook. Dan de santen er door mengen. Bestrooi het met de lenteui, de gebakken uitjes en de rawits en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 85 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176473