Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Pindang sampi - Zoetzuur rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pindang sampi
Zoetzuur rundvlees
bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr mager rundvlees
8 jeruk purutblaadjes,
1500 ml water
2 serehstengels, gekneusd
zout naar smaak

haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. trasi bakar
8 sjalotten,
4 teentjes knoflook
6 grote lomboks,
9 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kencur
5 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
2 eetl. base wangenan (zie recept)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes, en de jerut purut fijn. Kook eerst de jerut purut in het water totdat deze groen wordt. Voeg dan de boemboe, de sereh, het zout en het vlees toe en stoof dit vlees zachtjes in 30 minuten gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 82 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251948