zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
- Sambal Bajak
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Domba Bakar - geroosterde lamskoteletten
- Nasi liwet - rijst is kokosmelk gekookt
- Krupuk Udang - garnalen kroekoep
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Telor asin - zoute eieren
Piendang Anak Domba - lams/schapenvlees


Piendang Anak Domba
lams/schapenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of schapenvlees
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl kecap manis
1 theel asem
250 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalloten
3 cm laos
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin het vlees voor 20 minuten. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en het zout voor 2 minuten. Voeg dit vervolgens bij het vlees samen met de kecap en de asem en laat dit nog 45 minuten zachtjes stoven.
lams/schapenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of schapenvlees
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl kecap manis
1 theel asem
250 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalloten
3 cm laos
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin het vlees voor 20 minuten. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en het zout voor 2 minuten. Voeg dit vervolgens bij het vlees samen met de kecap en de asem en laat dit nog 45 minuten zachtjes stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.