zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sate Maranggi Purwakarta - sate van rundvlees met een komkommersaus
- Kwee bolah - koekballetjes
- Buntut Asem Pedas - ossenstaart in een kruidige licht zurige saus
- Kue pisang - bananen cakejes
- Sam Kie Tie (Peranakan) - gestoofd varkensvlees met gezouten kool
- Anyang Pakis - varentoppen met kokos
- Sambal luat
- Kolak Goreng - gebakken compôte
- Priao wan mangsawirat - Roerbakschotel van zoet-zure groenten
- Sambal goreng godok
Piendang Anak Domba - lams/schapenvlees


Piendang Anak Domba
lams/schapenvlees
lams/schapenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of schapenvlees
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl kecap manis
1 theel asem
250 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalloten
3 cm laos
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin het vlees voor 20 minuten. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en het zout voor 2 minuten. Voeg dit vervolgens bij het vlees samen met de kecap en de asem en laat dit nog 45 minuten zachtjes stoven.
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of schapenvlees
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl kecap manis
1 theel asem
250 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalloten
3 cm laos
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin het vlees voor 20 minuten. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en het zout voor 2 minuten. Voeg dit vervolgens bij het vlees samen met de kecap en de asem en laat dit nog 45 minuten zachtjes stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.