lams/schapenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of schapenvlees
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl kecap manis
1 theel asem
250 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalloten
3 cm laos
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin het vlees voor 20 minuten. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en het zout voor 2 minuten. Voeg dit vervolgens bij het vlees samen met de kecap en de asem en laat dit nog 45 minuten zachtjes stoven.
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of schapenvlees
zout naar smaak
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl kecap manis
1 theel asem
250 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 sjalloten
3 cm laos
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukken. Verhit in een wok/wadjan het water en kook hierin het vlees voor 20 minuten. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en het zout voor 2 minuten. Voeg dit vervolgens bij het vlees samen met de kecap en de asem en laat dit nog 45 minuten zachtjes stoven.