gestoofd gekruid lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees / schapenvlees
250 ml water
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 eetl kecap manis
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel trasi
3 cm laos
3 cm gember (jahe/djahe)
1 theel asem
3 cm sereh
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit zachtjes voor 30 minuten sudderen. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dit met de kecap toe aan het vlees en laat dit nog 45 minuten zachtjes sudderen.
ingrediënten:
500 gr lamsvlees / schapenvlees
250 ml water
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 eetl kecap manis
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel trasi
3 cm laos
3 cm gember (jahe/djahe)
1 theel asem
3 cm sereh
2 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat dit zachtjes voor 30 minuten sudderen. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dit met de kecap toe aan het vlees en laat dit nog 45 minuten zachtjes sudderen.