vleesballen
ingrediënten:
450 gr varkensgehakt
1 theel zout
10 teentjes knoflook
1 theel zwarte peper
4 eetl limoensap
4 eetl gehakte koriander
1 serehstengel
3 cm kunyit (kurkuma)
2 sjalot
1 eetl trassi
5 rode rawits.
olie
Bereiding;
Snijd de sereh, de sjalotten, de knoflook en de rawits fijn. Wrijf de kunyit tot poeder. Meng alle ingrediënten goed door elkaar behalve de olie en vorm hiervan worstjes of ballen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de worstjes/ballen goudbruin en gaar.
450 gr varkensgehakt
1 theel zout
10 teentjes knoflook
1 theel zwarte peper
4 eetl limoensap
4 eetl gehakte koriander
1 serehstengel
3 cm kunyit (kurkuma)
2 sjalot
1 eetl trassi
5 rode rawits.
olie
Bereiding;
Snijd de sereh, de sjalotten, de knoflook en de rawits fijn. Wrijf de kunyit tot poeder. Meng alle ingrediënten goed door elkaar behalve de olie en vorm hiervan worstjes of ballen. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de worstjes/ballen goudbruin en gaar.