Jadah Manten
feestelijke rijst/kip rolletjes in omelet
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr kleefrijst
550 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
olie
2 jeruk purut blaadjes
7 eieren
3 eetl. water
bamboe sate stokjes
papay blad
Bahan-bahan vulling:
Ingrediënten:
200 g kipfillets
4 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1/2 theel, djinten
1 theel, witte peper
2 theel, suiker
Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst eerst langdurig en stoom het dan voor 15 minuten. Doe de rijst in een pan en voeg daar 200 ml santen aan toe met wat zout naar smaak en laat de rijst zachtjes koken totdat de santen is opgenomen. Stoom dan de rijst verder gaar.
Kook de kip in wat water gaar en snijd/trek het vlees dan in sliertjes. De knoflook en de sjalotten fijnsnijden. Rooster de ketumbar en de jinten 2 minuten en wrijf of maal dit fijn tot een boemboe (pasta) samen met de peper, de suiker, de sjalotten en de knoflook. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de jeruk purut en te kip toe en bak dit nog 4 minuten. Dan 100 ml santen toevoegen en laat dit zachtjes stoven totdaht het vocht is verdampt. Verwijder de blaadjes.
Klop de eieren met het water en wat zout en bak hiervan 20 dunne omeletjes. Maak van de rijst 20 balletjes en vul deze met het kipmengsel. Verpak de rijst/kip balletjes in de omeletjes maar druk deze in een ovale vorm.
Splijt de bamboe doormidden en stop een omeletje ertussen. Zet de bamboe vast met papayablad. Rooster vervolgens de omeletje langzaam boven een houtskoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de rest van de santen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gaeng Khiaw Waan Khun Maae - groene curry
- Sop Kimlo - garnalen-vlees soep
- Longganisa - Filipijnse varkensworstjes
- Nasi Goreng Paksoi - nasi goreng met paksoi
- Daging Kari Tomat - rundvlees in een licht pittige kerrie-tomatensaus
- Cah Jamur Tiram Caisim - roerbak van oesterzwammen met caisim
- Tumis Semerica/Selada Air Teri - gesauteerde waterkers met ansjovis
- Ayam Tahu Bacem - gebakken kip met tahu
- Ayam Pindang Serani 2
- Tumis Ayam Sawi Asin - roerbak van kip met gezouten kool
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...