logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Jadah Manten
feestelijke rijst/kip rolletjes in omelet

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr kleefrijst
550 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
olie
2 jeruk purut blaadjes
7 eieren
3 eetl. water
bamboe sate stokjes
papay blad

Bahan-bahan vulling:
Ingrediënten:
200 g kipfillets
4 sjalotjes, 
5 teentjes knoflook
2 theel ketumbar 
1/2 theel, djinten
1 theel, witte peper
2 theel, suiker

Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst eerst langdurig en stoom het dan voor 15 minuten. Doe de rijst in een pan en voeg daar 200 ml santen aan toe met wat zout naar smaak en laat de rijst zachtjes koken totdat de santen is opgenomen. Stoom dan de rijst verder gaar. 

Kook de kip in wat water gaar en snijd/trek het vlees dan in sliertjes. De knoflook en de sjalotten fijnsnijden. Rooster de ketumbar en de jinten 2 minuten en wrijf of maal dit fijn tot een boemboe (pasta) samen met de peper, de suiker, de sjalotten en de knoflook. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de jeruk purut en te kip toe en bak dit nog 4 minuten. Dan 100 ml santen toevoegen en laat dit zachtjes stoven totdaht het vocht is verdampt. Verwijder de blaadjes. 

Klop de eieren met het water en wat zout en bak hiervan 20 dunne omeletjes. Maak van de rijst 20 balletjes en vul deze met het kipmengsel. Verpak de rijst/kip balletjes in de omeletjes maar druk deze in een ovale vorm.

Splijt de bamboe doormidden en stop een omeletje ertussen. Zet de bamboe vast met papayablad. Rooster vervolgens de omeletje langzaam boven een houtskoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de rest van de santen.

Add comment

Submit

who is online

We have 142 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154451