Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Jadah Manten - feestelijke rijst/kip rolletjes in omelet
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Jadah Manten
feestelijke rijst/kip rolletjes in omelet

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr kleefrijst
550 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
olie
2 jeruk purut blaadjes
7 eieren
3 eetl. water
bamboe sate stokjes
papay blad

Bahan-bahan vulling:
Ingrediënten:
200 g kipfillets
4 sjalotjes, 
5 teentjes knoflook
2 theel ketumbar 
1/2 theel, djinten
1 theel, witte peper
2 theel, suiker

Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst eerst langdurig en stoom het dan voor 15 minuten. Doe de rijst in een pan en voeg daar 200 ml santen aan toe met wat zout naar smaak en laat de rijst zachtjes koken totdat de santen is opgenomen. Stoom dan de rijst verder gaar. 

Kook de kip in wat water gaar en snijd/trek het vlees dan in sliertjes. De knoflook en de sjalotten fijnsnijden. Rooster de ketumbar en de jinten 2 minuten en wrijf of maal dit fijn tot een boemboe (pasta) samen met de peper, de suiker, de sjalotten en de knoflook. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de jeruk purut en te kip toe en bak dit nog 4 minuten. Dan 100 ml santen toevoegen en laat dit zachtjes stoven totdaht het vocht is verdampt. Verwijder de blaadjes. 

Klop de eieren met het water en wat zout en bak hiervan 20 dunne omeletjes. Maak van de rijst 20 balletjes en vul deze met het kipmengsel. Verpak de rijst/kip balletjes in de omeletjes maar druk deze in een ovale vorm.

Splijt de bamboe doormidden en stop een omeletje ertussen. Zet de bamboe vast met papayablad. Rooster vervolgens de omeletje langzaam boven een houtskoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de rest van de santen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40924701