banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 17 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Jadah Manten
feestelijke rijst/kip rolletjes in omelet

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr kleefrijst
550 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout
olie
2 jeruk purut blaadjes
7 eieren
3 eetl. water
bamboe sate stokjes
papay blad

Bahan-bahan vulling:
Ingrediënten:
200 g kipfillets
4 sjalotjes, 
5 teentjes knoflook
2 theel ketumbar 
1/2 theel, djinten
1 theel, witte peper
2 theel, suiker

Cara membuat:
bereiding:
Week de rijst eerst langdurig en stoom het dan voor 15 minuten. Doe de rijst in een pan en voeg daar 200 ml santen aan toe met wat zout naar smaak en laat de rijst zachtjes koken totdat de santen is opgenomen. Stoom dan de rijst verder gaar. 

Kook de kip in wat water gaar en snijd/trek het vlees dan in sliertjes. De knoflook en de sjalotten fijnsnijden. Rooster de ketumbar en de jinten 2 minuten en wrijf of maal dit fijn tot een boemboe (pasta) samen met de peper, de suiker, de sjalotten en de knoflook. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de jeruk purut en te kip toe en bak dit nog 4 minuten. Dan 100 ml santen toevoegen en laat dit zachtjes stoven totdaht het vocht is verdampt. Verwijder de blaadjes. 

Klop de eieren met het water en wat zout en bak hiervan 20 dunne omeletjes. Maak van de rijst 20 balletjes en vul deze met het kipmengsel. Verpak de rijst/kip balletjes in de omeletjes maar druk deze in een ovale vorm.

Splijt de bamboe doormidden en stop een omeletje ertussen. Zet de bamboe vast met papayablad. Rooster vervolgens de omeletje langzaam boven een houtskoolvuurtje en besprenkel het regelmatig met de rest van de santen.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36337947