lontong santen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 kg rijst
400 ml kokosmelk
600 ml heet water
2 theel zout
bananenbladeren
biteng
Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed. Doe de rijst in een pan met het water, de kokosmelk en het zout en laat dicht zachtjes koken totdat het vocht verdampt is.
Snijd de bananenbladeren in stukje van 25cm breed. Vorm van het blad een koker met een doorsnede van 3 cm en zet de onderzijde vast. Vul de koker met rijst en zet ook de andere zijde vast. Wikkel garen om de bladeren om ze dicht te houden.
Zet de rollen in water kook deze rollen nog zachtjes voor 2 uur. Laten afkoelen en snijd de rijst vervolgens in plakjes.
ingrediënten:
3 kg rijst
400 ml kokosmelk
600 ml heet water
2 theel zout
bananenbladeren
biteng
Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed. Doe de rijst in een pan met het water, de kokosmelk en het zout en laat dicht zachtjes koken totdat het vocht verdampt is.
Snijd de bananenbladeren in stukje van 25cm breed. Vorm van het blad een koker met een doorsnede van 3 cm en zet de onderzijde vast. Vul de koker met rijst en zet ook de andere zijde vast. Wikkel garen om de bladeren om ze dicht te houden.
Zet de rollen in water kook deze rollen nog zachtjes voor 2 uur. Laten afkoelen en snijd de rijst vervolgens in plakjes.