zoeken
Recente reacties

10 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Tumis Selada Air Pedas - pittige roerbak van waterkers met mais
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip
- Sambal lombok
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Tuun Fafi - Geroosterd speenvarken
- Sambal Goreng Kol Jagung - gehakt met kool en mais
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Ayam Tumis Paprika - roerbak van kip met paprika
- Santen - bereiding van kokosmelk
Burasa - lontong santen


Burasa
lontong santen
lontong santen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 kg rijst
400 ml kokosmelk
600 ml heet water
2 theel zout
bananenbladeren
biteng
Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed. Doe de rijst in een pan met het water, de kokosmelk en het zout en laat dicht zachtjes koken totdat het vocht verdampt is.
Snijd de bananenbladeren in stukje van 25cm breed. Vorm van het blad een koker met een doorsnede van 3 cm en zet de onderzijde vast. Vul de koker met rijst en zet ook de andere zijde vast. Wikkel garen om de bladeren om ze dicht te houden.
Zet de rollen in water kook deze rollen nog zachtjes voor 2 uur. Laten afkoelen en snijd de rijst vervolgens in plakjes.
ingrediënten:
3 kg rijst
400 ml kokosmelk
600 ml heet water
2 theel zout
bananenbladeren
biteng
Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst goed. Doe de rijst in een pan met het water, de kokosmelk en het zout en laat dicht zachtjes koken totdat het vocht verdampt is.
Snijd de bananenbladeren in stukje van 25cm breed. Vorm van het blad een koker met een doorsnede van 3 cm en zet de onderzijde vast. Vul de koker met rijst en zet ook de andere zijde vast. Wikkel garen om de bladeren om ze dicht te houden.
Zet de rollen in water kook deze rollen nog zachtjes voor 2 uur. Laten afkoelen en snijd de rijst vervolgens in plakjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.