zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Bumbu Dendeng - rundvlees met koriander
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
- Tempe masak cabai gendot - gebakken tempe met gendot
- Rujak Kangkung - een pittige en frisse kangkung salade met tahu
- Bebek Asam Pedas - Eend in een pittige zurige saus
- Sateh Padang - saté uit Padang (Sumatra)
- Oseh-Oseh 2 - gehaktballetjes in saus
- Sambal Petis
Udang Goreng -gebakken tijgergarnalen


Udang Goreng
tijgergarnalen
tijgergarnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten
4 grote gepelde garnalen,
25 gr. boter,
2 theel asem,
2 eetl ketjap manis,
mespuntje zout,
1 lombok (spaanse peper), fijngesneden
mespuntje peper,
50 gr. taugé.
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetl water
taugé
Cara membuat:
bereiding:
Spoel de garnalen af en maak deze voor zover nodig schoon. Pel de garnalen tot aan de staart. Doe vervolgens de asem in een kommetje met 4 eetl. water en roer het zout, de peper en de uitgeperste knoflook er door heen. Wrijf de garnalen met dit mengsel in en laat de garnalen tenminstens 1 uur marineren. Dep vervolgens de garnalen droog met keukenpapier.
Roer de ketjap en de lombok door het restant van de marinade. Verhit dan de boter in een wok/wadjan en bak hierin de garnalen onder voortdurend omscheppend circa 1 1/2 minuut. Blus de garnalen af met de marinade. Serveer de garnalen op een bedje van taugé.
ingrediënten
4 grote gepelde garnalen,
25 gr. boter,
2 theel asem,
2 eetl ketjap manis,
mespuntje zout,
1 lombok (spaanse peper), fijngesneden
mespuntje peper,
50 gr. taugé.
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetl water
taugé
Cara membuat:
bereiding:
Spoel de garnalen af en maak deze voor zover nodig schoon. Pel de garnalen tot aan de staart. Doe vervolgens de asem in een kommetje met 4 eetl. water en roer het zout, de peper en de uitgeperste knoflook er door heen. Wrijf de garnalen met dit mengsel in en laat de garnalen tenminstens 1 uur marineren. Dep vervolgens de garnalen droog met keukenpapier.
Roer de ketjap en de lombok door het restant van de marinade. Verhit dan de boter in een wok/wadjan en bak hierin de garnalen onder voortdurend omscheppend circa 1 1/2 minuut. Blus de garnalen af met de marinade. Serveer de garnalen op een bedje van taugé.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.