tijgergarnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten
4 grote gepelde garnalen,
25 gr. boter,
2 theel asem,
2 eetl ketjap manis,
mespuntje zout,
1 lombok (spaanse peper), fijngesneden
mespuntje peper,
50 gr. taugé.
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetl water
taugé
Cara membuat:
bereiding:
Spoel de garnalen af en maak deze voor zover nodig schoon. Pel de garnalen tot aan de staart. Doe vervolgens de asem in een kommetje met 4 eetl. water en roer het zout, de peper en de uitgeperste knoflook er door heen. Wrijf de garnalen met dit mengsel in en laat de garnalen tenminstens 1 uur marineren. Dep vervolgens de garnalen droog met keukenpapier.
Roer de ketjap en de lombok door het restant van de marinade. Verhit dan de boter in een wok/wadjan en bak hierin de garnalen onder voortdurend omscheppend circa 1 1/2 minuut. Blus de garnalen af met de marinade. Serveer de garnalen op een bedje van taugé.
ingrediënten
4 grote gepelde garnalen,
25 gr. boter,
2 theel asem,
2 eetl ketjap manis,
mespuntje zout,
1 lombok (spaanse peper), fijngesneden
mespuntje peper,
50 gr. taugé.
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetl water
taugé
Cara membuat:
bereiding:
Spoel de garnalen af en maak deze voor zover nodig schoon. Pel de garnalen tot aan de staart. Doe vervolgens de asem in een kommetje met 4 eetl. water en roer het zout, de peper en de uitgeperste knoflook er door heen. Wrijf de garnalen met dit mengsel in en laat de garnalen tenminstens 1 uur marineren. Dep vervolgens de garnalen droog met keukenpapier.
Roer de ketjap en de lombok door het restant van de marinade. Verhit dan de boter in een wok/wadjan en bak hierin de garnalen onder voortdurend omscheppend circa 1 1/2 minuut. Blus de garnalen af met de marinade. Serveer de garnalen op een bedje van taugé.