banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Udang Goreng -gebakken tijgergarnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Udang Goreng
tijgergarnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten
4 grote gepelde garnalen,
25 gr. boter,
2 theel asem,
2 eetl ketjap manis,
mespuntje zout,
1 lombok (spaanse peper), fijngesneden
mespuntje peper,
50 gr. taugé.
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eetl water
taugé

Cara membuat:
bereiding:

Spoel de garnalen af en maak deze voor zover nodig schoon. Pel de garnalen tot aan de staart. Doe vervolgens de asem in een kommetje met 4 eetl. water en roer het zout, de peper en de uitgeperste knoflook er door heen. Wrijf de garnalen met dit mengsel in en laat de garnalen tenminstens 1 uur marineren. Dep vervolgens de garnalen droog met keukenpapier.
Roer de ketjap en de lombok door het restant van de marinade. Verhit dan de boter in een wok/wadjan en bak hierin de garnalen onder voortdurend omscheppend circa 1 1/2 minuut. Blus de garnalen af met de marinade. Serveer de garnalen op een bedje van taugé.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 202 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39817027