gekruid lamsvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geit
250 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 1/2 kokosnoot)
100 gr geraspte kokos, geroosterd en gepureerd
1 theel asamwater
1/2 theel zout
2 serai/sereh/citroengras
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
2 cm kunyit
2 cm jahe
9 kemiri noten
3 sjalotjes
9 teentjes knoflook
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 20 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer het vlees met het asamwater en het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de kokosmelk toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat de saus is ingedikt. Meng dan de kokos erdoor en serveer.