Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kacape - gekruid lamsvlees met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kacape
gekruid lamsvlees met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geit
250 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 1/2 kokosnoot)
100 gr geraspte kokos, geroosterd en gepureerd
1 theel asamwater
1/2 theel zout
2 serai/sereh/citroengras
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1 eetl ketumbar
1/2 theel peper
1/2 theel jinten
2 cm kunyit
2 cm jahe
9 kemiri noten
3 sjalotjes
9 teentjes knoflook
1 eetl zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in 20 stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer het vlees met het asamwater en het zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de kokosmelk toevoegen en kook het vlees verder gaar en totdat de saus is ingedikt. Meng dan de kokos erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024490