rundvlees met tamarindeblaadjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderhaas
olie
20 gr tamarindeblaadjes
800 ml water
zout naar smaak
80 ml ingekookte kokosmelk zonder olie
Haluskan:
boemboe:
1 theel peper
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
3 serehstengels (citroengras)
Tabarun:
garnering:
3 sjalotten
Cara membuat:
ingrediënten:
500 gr runderhaas
olie
20 gr tamarindeblaadjes
800 ml water
zout naar smaak
80 ml ingekookte kokosmelk zonder olie
Haluskan:
boemboe:
1 theel peper
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
3 serehstengels (citroengras)
Tabarun:
garnering:
3 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lapjes en de sjalotten in plakjes. Meng het vlees met de boemboe en laat dit 1 uur marineren. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees, het water, het zout en de tamarindeblaadjes toe en stoof het vlees zachtjes gaar. Dan de kokosmelk toevoegen en nog 5 minuten stoven. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en frituur de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de pan en laat deze uitlekken en strooi over het gerecht.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lapjes en de sjalotten in plakjes. Meng het vlees met de boemboe en laat dit 1 uur marineren. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees, het water, het zout en de tamarindeblaadjes toe en stoof het vlees zachtjes gaar. Dan de kokosmelk toevoegen en nog 5 minuten stoven. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en frituur de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de pan en laat deze uitlekken en strooi over het gerecht.