logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Cemba
rundvlees met tamarindeblaadjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderhaas
olie
20 gr tamarindeblaadjes
800 ml water
zout naar smaak
80 ml ingekookte kokosmelk zonder olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel peper
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
3 serehstengels (citroengras)

Tabarun:
garnering:
3 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lapjes en de sjalotten in plakjes. Meng het vlees met de boemboe en laat dit 1 uur marineren. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees, het water, het zout en de tamarindeblaadjes toe en stoof het vlees zachtjes gaar. Dan de kokosmelk toevoegen en nog 5 minuten stoven. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en frituur de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de pan en laat deze uitlekken en strooi over het gerecht.

Add comment

Submit

who is online

We have 160 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151344