Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Cemba - rundvlees met tamarindeblaadjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cemba
rundvlees met tamarindeblaadjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderhaas
olie
20 gr tamarindeblaadjes
800 ml water
zout naar smaak
80 ml ingekookte kokosmelk zonder olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel peper
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
3 serehstengels (citroengras)

Tabarun:
garnering:
3 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lapjes en de sjalotten in plakjes. Meng het vlees met de boemboe en laat dit 1 uur marineren. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees, het water, het zout en de tamarindeblaadjes toe en stoof het vlees zachtjes gaar. Dan de kokosmelk toevoegen en nog 5 minuten stoven. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en frituur de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de pan en laat deze uitlekken en strooi over het gerecht.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411103