Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Cemba - rundvlees met tamarindeblaadjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cemba
rundvlees met tamarindeblaadjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderhaas
olie
20 gr tamarindeblaadjes
800 ml water
zout naar smaak
80 ml ingekookte kokosmelk zonder olie

Haluskan:
boemboe:
1 theel peper
7 sjalotten
5 teentjes knoflook
6 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
3 serehstengels (citroengras)

Tabarun:
garnering:
3 sjalotten

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in lapjes en de sjalotten in plakjes. Meng het vlees met de boemboe en laat dit 1 uur marineren. Verhit een wok/wadjan en voeg het vlees, het water, het zout en de tamarindeblaadjes toe en stoof het vlees zachtjes gaar. Dan de kokosmelk toevoegen en nog 5 minuten stoven. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en frituur de sjalotten goudbruin. Schep deze daarna uit de pan en laat deze uitlekken en strooi over het gerecht.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 36 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025277