logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Panggang Klaten 2
geroosterde gestoofde kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 serehstengel, gekneusd
1 theel, asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam blad
2 theel, geraspte gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak

Haluskan;
boemboe:
5 kemirinoten
1/2 theel, ketumbar
1 theel, witte peper,
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe met het zout en de suiker en bak dit ook voor 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie is vrijgekomen. Rooster de kipdelen vervolgens boven een houtskoolvuurtje goudbruin en bestrijk deze regelmatig met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420632