geroosterde gestoofde kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 serehstengel, gekneusd
1 theel, asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam blad
2 theel, geraspte gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
5 kemirinoten
1/2 theel, ketumbar
1 theel, witte peper,
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe met het zout en de suiker en bak dit ook voor 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie is vrijgekomen. Rooster de kipdelen vervolgens boven een houtskoolvuurtje goudbruin en bestrijk deze regelmatig met de saus.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 serehstengel, gekneusd
1 theel, asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam blad
2 theel, geraspte gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
5 kemirinoten
1/2 theel, ketumbar
1 theel, witte peper,
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe met het zout en de suiker en bak dit ook voor 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie is vrijgekomen. Rooster de kipdelen vervolgens boven een houtskoolvuurtje goudbruin en bestrijk deze regelmatig met de saus.