1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

recente reacties

Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Heerlijke recepte heb u , dank u wel .
Eufrasia .J.M.van Oijen - de Bruin .
Ziet er heerlijk uit uw recepten
Pasteitjes in Joomla Article
Anton Hendrikx
wat is mesoyi bast? Bast van de assem/tamarinde boom, zo ja wat is alternatief?
Chris
Hallo,
Net zijn mijn eerste pasteitjes faliekant mislukt. Het recept voor het deeg was: 500gr. zelf...
Metta
Hoi, waar kan ik de oncom kopen in Nederland?

@ zie forum

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Panggang Klaten 2
geroosterde gestoofde kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 serehstengel, gekneusd
1 theel, asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam blad
2 theel, geraspte gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak

Haluskan;
boemboe:
5 kemirinoten
1/2 theel, ketumbar
1 theel, witte peper,
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe met het zout en de suiker en bak dit ook voor 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie is vrijgekomen. Rooster de kipdelen vervolgens boven een houtskoolvuurtje goudbruin en bestrijk deze regelmatig met de saus.

Leave your comments

Post comment as a guest

0 / 250 Character restriction
Your text should be in between 10-250 characters
  • No comments found

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
34258165