zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Jjajangmyun - mie met zwarte bonen saus
- Jukut Uni - nangka in een dikke kokossaus
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Soto Dengan
- Ayam Cabai Hijau - gebakken kip met groene sambal
- Sayur kerrie jawa
- Gay Hor Nueng - rode kip curry hapjes
- Bun Bo - vlees met pinda's
Ayam Panggang Klaten 2 - geroosterde gestoofde kip


Ayam Panggang Klaten 2
geroosterde gestoofde kip
geroosterde gestoofde kip
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 serehstengel, gekneusd
1 theel, asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam blad
2 theel, geraspte gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
5 kemirinoten
1/2 theel, ketumbar
1 theel, witte peper,
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe met het zout en de suiker en bak dit ook voor 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie is vrijgekomen. Rooster de kipdelen vervolgens boven een houtskoolvuurtje goudbruin en bestrijk deze regelmatig met de saus.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 serehstengel, gekneusd
1 theel, asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
3 salam blad
2 theel, geraspte gula jawa (palmsuiker)
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
5 kemirinoten
1/2 theel, ketumbar
1 theel, witte peper,
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Meng de asem met het water. Wrijf of maal alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe met het zout en de suiker en bak dit ook voor 3 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie is vrijgekomen. Rooster de kipdelen vervolgens boven een houtskoolvuurtje goudbruin en bestrijk deze regelmatig met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.