Daging Pindang Surakarta
rundvlees in een donkere romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
400 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 salam blad
2 keluwak/kluwak, geweekt
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel palmsuiker
1 theel zout
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de keluwak door de bumbu.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten.Voeg dan de salam en het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert.
Dan de kokosmelk toevoegen en kook het vlees op laag vuur verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Tomat
- Urapan 2 - gemengde groenten met kokos
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Acar campur - atjar tjampoer - Zoetzuur van groenten
- Acar Campur 2 - Zoetzuur van groenten
- Ayam Baboto - kipfilet in kokosmelk
- Timus Singkong - Rondo Royal - gefrituurde cassave met chocolade
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Kangkung Tumis Sambal Petai - pittige roerbak van kangkung met peteh
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...