Timorese worstjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 cm schone varkensdarm
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
2 theel. ketumbarzaadjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rawits
240 gr zwoerd
3 eetl. varkensvet
1 klein bosje ketumbar blad
500 ml varkensbloed
1,5 theel. suiker
2 theel. zout
30 cm varkensdarm
bahan-bahan bouillon:
ingrediënten:
3 serehstengels, gekneusd
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1 bosje citroenbasilicum
2000 water
cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de zwoerd voor 1 uur in het water, laat daarna uitlekken en snijd het dan in dunne reepjes. Snijd de darm in kleine stukjes. Rooster de ketumbarzaadjes. Wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de darmen krokant. Meng dit met de zwoerd en het bloed. Verhit vervolgens in de wok/wadjan het vet en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vleesmengsel toe en roer dit voor 5 minuten totdat je het bloed ziet verkleuren. Voeg dan de ketumbarblaadjes toe en roer alles goed door. Stop de vulling dan in de varkensdarm en bindt dit elke 10 cm af. Kook het water met de sereh, de gember en de basilicum en lag daar de worstjes in. Kook deze zachtjes voor 30 minuten.
ingrediënten:
100 cm schone varkensdarm
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
2 theel. ketumbarzaadjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rawits
240 gr zwoerd
3 eetl. varkensvet
1 klein bosje ketumbar blad
500 ml varkensbloed
1,5 theel. suiker
2 theel. zout
30 cm varkensdarm
bahan-bahan bouillon:
ingrediënten:
3 serehstengels, gekneusd
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1 bosje citroenbasilicum
2000 water
cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de zwoerd voor 1 uur in het water, laat daarna uitlekken en snijd het dan in dunne reepjes. Snijd de darm in kleine stukjes. Rooster de ketumbarzaadjes. Wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de darmen krokant. Meng dit met de zwoerd en het bloed. Verhit vervolgens in de wok/wadjan het vet en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vleesmengsel toe en roer dit voor 5 minuten totdat je het bloed ziet verkleuren. Voeg dan de ketumbarblaadjes toe en roer alles goed door. Stop de vulling dan in de varkensdarm en bindt dit elke 10 cm af. Kook het water met de sereh, de gember en de basilicum en lag daar de worstjes in. Kook deze zachtjes voor 30 minuten.