banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Budik - Timorese worstjes
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Budik
Timorese worstjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 cm schone varkensdarm

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
2 theel. ketumbarzaadjes
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rawits
240 gr zwoerd
3 eetl. varkensvet
1 klein bosje ketumbar blad
500 ml varkensbloed
1,5 theel. suiker
2 theel. zout
30 cm varkensdarm

bahan-bahan bouillon:
ingrediënten:
3 serehstengels, gekneusd
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1 bosje citroenbasilicum
2000 water

cara membuat:
bereiding:
Kook eerst de zwoerd voor 1 uur in het water, laat daarna uitlekken en snijd het dan in dunne reepjes. Snijd de darm in kleine stukjes. Rooster de ketumbarzaadjes. Wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de darmen krokant. Meng dit met de zwoerd en het bloed. Verhit vervolgens in de wok/wadjan het vet en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vleesmengsel toe en roer dit voor 5 minuten totdat je het bloed ziet verkleuren. Voeg dan de ketumbarblaadjes toe en roer alles goed door. Stop de vulling dan in de varkensdarm en bindt dit elke 10 cm af. Kook het water met de sereh, de gember en de basilicum en lag daar de worstjes in. Kook deze zachtjes voor 30 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40683465