logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Daging Setan
gekruid gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 runderlappen met een randje vet
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 eetl.sambel rawit (zie recept)*
1 theel.suiker
100 ml water
3 eetl kecap manis
1 eetl azijn
zout naar smaak
3 eetl olie,

* of 6 rode rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de sambal/rawits, de suiker en het zout fijn tot een pasta. Wrijf hiermee het vlees in en laat dit 90 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 6 minuten rondom bruin. Dan het water, de kecap en de azijn toevoegen en het geheel 60 minuten zachtjes laten stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 263 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408921