gekruid gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 runderlappen met een randje vet
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 eetl.sambel rawit (zie recept)*
1 theel.suiker
100 ml water
3 eetl kecap manis
1 eetl azijn
zout naar smaak
3 eetl olie,
* of 6 rode rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de sambal/rawits, de suiker en het zout fijn tot een pasta. Wrijf hiermee het vlees in en laat dit 90 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 6 minuten rondom bruin. Dan het water, de kecap en de azijn toevoegen en het geheel 60 minuten zachtjes laten stoven.
ingrediënten:
500 runderlappen met een randje vet
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 eetl.sambel rawit (zie recept)*
1 theel.suiker
100 ml water
3 eetl kecap manis
1 eetl azijn
zout naar smaak
3 eetl olie,
* of 6 rode rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de sambal/rawits, de suiker en het zout fijn tot een pasta. Wrijf hiermee het vlees in en laat dit 90 minuten marineren. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 6 minuten rondom bruin. Dan het water, de kecap en de azijn toevoegen en het geheel 60 minuten zachtjes laten stoven.