logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gule Prasanga 2
Gestoofd lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees (geit mag ook)
100 gr geraspte kokos
3 eetl. olie
1 kaneelstokje
2000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
3 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster de kokos in een droge koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kaneel toe en bak het geheel voor 10 minuten.
Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel laten koken. Na 5 minuten het zout en de kokos toeovegen en vervolgens het geheel nog 30-45 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 57 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180744