Recente reacties

Ron 1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gule Prasanga 2 - Gestoofd lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gule Prasanga 2
Gestoofd lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees (geit mag ook)
100 gr geraspte kokos
3 eetl. olie
1 kaneelstokje
2000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
3 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster de kokos in een droge koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kaneel toe en bak het geheel voor 10 minuten.
Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel laten koken. Na 5 minuten het zout en de kokos toeovegen en vervolgens het geheel nog 30-45 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42117649