Gestoofd lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr lamsvlees (geit mag ook)
100 gr geraspte kokos
3 eetl. olie
1 kaneelstokje
2000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
3 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster de kokos in een droge koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kaneel toe en bak het geheel voor 10 minuten.
Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel laten koken. Na 5 minuten het zout en de kokos toeovegen en vervolgens het geheel nog 30-45 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
600 gr lamsvlees (geit mag ook)
100 gr geraspte kokos
3 eetl. olie
1 kaneelstokje
2000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketumbar
1 theel, jinten
3 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster de kokos in een droge koekenpan en wrijf of maal dit daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de kaneel toe en bak het geheel voor 10 minuten.
Dan de kokosmelk toevoegen en het geheel laten koken. Na 5 minuten het zout en de kokos toeovegen en vervolgens het geheel nog 30-45 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is.