logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ampas Tarigu
cakes uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g bloem
11 gr ragi instan / gist
1 ei
2 pandan blad
150 gr palmsuiker
1/2 kokosnoot, geraspt
250 ml water
50 gr boter
1 theel kaneel
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het zout, de pandan en de palmsuiker en kook totdat de suiker is opgelost. Filter daarna de oplossing en zet apart. 
Meng in een kom de meel samen met de ragi, de kaneel en het ei. Voeg dan het suikerwater toe en meng goed. Vervolgens de boter toevoegen en meng het tot een homogene massa. Meng dan de kokos erdoor en laat het tenminste 1 uur afgedekt rusten.
Vorm dan kleine ronde bolletjes van 40-50 gr per stuk en bak het in een oven op 180gr voor 30 minuten totdat het gaar en goudbruin is geworden. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176711