Ampas Tarigu
cakes uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 g bloem
11 gr ragi instan / gist
1 ei
2 pandan blad
150 gr palmsuiker
1/2 kokosnoot, geraspt
250 ml water
50 gr boter
1 theel kaneel
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het zout, de pandan en de palmsuiker en kook totdat de suiker is opgelost. Filter daarna de oplossing en zet apart.
Meng in een kom de meel samen met de ragi, de kaneel en het ei. Voeg dan het suikerwater toe en meng goed. Vervolgens de boter toevoegen en meng het tot een homogene massa. Meng dan de kokos erdoor en laat het tenminste 1 uur afgedekt rusten.
Vorm dan kleine ronde bolletjes van 40-50 gr per stuk en bak het in een oven op 180gr voor 30 minuten totdat het gaar en goudbruin is geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rica Kacang Panjang Jamur Tiram - pittige boontjes met oesterzwam
- Semur Udang - gestoofde gekruide garnalen in donkere saus
- Tumis Semerica/Selada Air Teri - gesauteerde waterkers met ansjovis
- Be pasih mepanggang - Gemarineerde gegrilde vis
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Tumis Pokcoy Taoco - roerbak van paksoi met taoco
- Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus
- Tahu tempe bacem - gestoofde gebakken tahu en tempe
- Empal Harum - kruidig drooggebakken rundvlees
- Kripik Tempe Jepara - Krupuk - kroepoek van tempe
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...