Ayan Sumari
kip met broccoli en paddestoelen
Bahan-bahan:
500 gr kipfilet
1 broccoli
16 gedroogde chinese paddestoelen
3 teentjes knoflook
5 sjalotten
3 eetl kecap manis
1 rode rawits
zout naar smaak
3 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de knoflook en de sjalotten fijn en de rawit julienne. Week de paddestoelen 15 minuten in warm water. Snijd het vlees in blokjes en de broccoli in roosjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook, de sjalotten en de rawit voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de broccoli, het zout en de kecap toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Snijd de paddestoelen in reepjes en laat dit nog 4 minuten meesudderen. Eventueel een beetje water toevoegen als het te droog wordt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Serundeng 1 - gebakken kokos met pinda's
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Semur Lidah - ossetong in nootmuskaatsaus
- Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Tumis Cumi-Cumi - gebakken inktvis
- Mu Doenjang Guk 무된장국 - soep van radijs met doenjang
- Rujak (Mi) Juhi - bami met pindasaus
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...