salade met gepocheerde kip
Ingrediënten:
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
200 gr kipfilet
3 rode sjalotjes
1 bosuitje
6 gedroogde chillipepers
2 eetl kleefrijst
2 limoenen (sap)
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel suiker
Garnering:
1 rode rawit
muntblaadjes
Bereiding:
Rooster de kleefrijst eerst in een koekepan zonder olie totdat deze lichtbruin geworden is en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrinf of maal de chillipepers fijn. Snijd de kip fijn en voeg deze bij de kokende bouillon. Laat het 3 minuten zachtjes pocheren en schep het daarna uit de pan en laat het afkoelen. Snijd de sjalotten in plkajes en het bosuitje in ringetjes. Meng alle ingrediënten behalve de bouillon goed door elkaar en garneer dit met in ringetjes gesnede rawir en muntblaadjes.
1000 ml kippenbouillon (zie recept)
200 gr kipfilet
3 rode sjalotjes
1 bosuitje
6 gedroogde chillipepers
2 eetl kleefrijst
2 limoenen (sap)
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel suiker
Garnering:
1 rode rawit
muntblaadjes
Bereiding:
Rooster de kleefrijst eerst in een koekepan zonder olie totdat deze lichtbruin geworden is en wrijf of maal deze daarna fijn. Wrinf of maal de chillipepers fijn. Snijd de kip fijn en voeg deze bij de kokende bouillon. Laat het 3 minuten zachtjes pocheren en schep het daarna uit de pan en laat het afkoelen. Snijd de sjalotten in plkajes en het bosuitje in ringetjes. Meng alle ingrediënten behalve de bouillon goed door elkaar en garneer dit met in ringetjes gesnede rawir en muntblaadjes.