spareribs met kecap marinade
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr spareribs (rund)
1500 ml water
3 serai/sereh/citroengras
3 salam blad
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 eetl kecap manis
1 eetl kecap asin
1 theel zwarte peper
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de ribben, de serai, de salam, de peper, de palmsuiker en het zout en kook de ribben vrijwel gaar en zet apart. Bewaar 100 ml van de bouillon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de kecaps en de peper toe en meng goed. Dan de bouillon toevoegen en breng aan de kook. Marineer hiermee de ribben voor tenminste 75 minuten.
Rooster daarna de ribben boven een houtskoolvuurtje gaar en besprenkel deze regelmatig met de marinade. Serveer.