Rundvlees met sesamzaadjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr runderhaas
55 gr sesamzaadjes
2 eetl. olie
75 ml santen kepala (zie recept)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
14 rawits
3 serehstengels
2 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf fof maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de sesamzaadjes door deze plakjes vlees.Meng de boemboe, het zout, de kokosmelk en de olie door het vlees. Splits de massa in 2 of 3 porties en verplak deze in het bananenblad als een pakketjes en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom vervolgens de pakketjes voor 13-17 minuten in een stoompan (afhankelijk van de gemaakte keuze) en rooster deze daarna nog boven een houtkoolvuurtje voor 5 minuten.
ingrediënten:
1000 gr runderhaas
55 gr sesamzaadjes
2 eetl. olie
75 ml santen kepala (zie recept)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
14 rawits
3 serehstengels
2 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf fof maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de sesamzaadjes door deze plakjes vlees.Meng de boemboe, het zout, de kokosmelk en de olie door het vlees. Splits de massa in 2 of 3 porties en verplak deze in het bananenblad als een pakketjes en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom vervolgens de pakketjes voor 13-17 minuten in een stoompan (afhankelijk van de gemaakte keuze) en rooster deze daarna nog boven een houtkoolvuurtje voor 5 minuten.