zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Oseh-Oseh 3
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Lento Kacang Hijau - gekruide balletjes van mung bonen
- Sambal Goreng Paprika - gebakken gekruide paprika
- Ayam Putih
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip
- Sate Taichan kip - sate met sambal
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Bidara Rica - kip met kenari noten
Tufi - Rundvlees met sesamzaadjes


Tufi
Rundvlees met sesamzaadjes
Rundvlees met sesamzaadjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr runderhaas
55 gr sesamzaadjes
2 eetl. olie
75 ml santen kepala (zie recept)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
14 rawits
3 serehstengels
2 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf fof maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de sesamzaadjes door deze plakjes vlees.Meng de boemboe, het zout, de kokosmelk en de olie door het vlees. Splits de massa in 2 of 3 porties en verplak deze in het bananenblad als een pakketjes en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom vervolgens de pakketjes voor 13-17 minuten in een stoompan (afhankelijk van de gemaakte keuze) en rooster deze daarna nog boven een houtkoolvuurtje voor 5 minuten.
ingrediënten:
1000 gr runderhaas
55 gr sesamzaadjes
2 eetl. olie
75 ml santen kepala (zie recept)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
14 rawits
3 serehstengels
2 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf fof maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de sesamzaadjes door deze plakjes vlees.Meng de boemboe, het zout, de kokosmelk en de olie door het vlees. Splits de massa in 2 of 3 porties en verplak deze in het bananenblad als een pakketjes en zet de uiteinden vast met de prikkers. Stoom vervolgens de pakketjes voor 13-17 minuten in een stoompan (afhankelijk van de gemaakte keuze) en rooster deze daarna nog boven een houtkoolvuurtje voor 5 minuten.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.