logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Toppa Lada Makassar
plakjes rundvlees in een pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 rode lomboks
2 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
6 cm lengkuas/laos
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
2 eetl asamwater
400 ml water
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
5 rode rawits
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de salam, de laos en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert. Dan het water toevoegen en breng het aan de kook.
Vervolgens het asamwater, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook op laag vuur verder totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan de lomboks erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 168 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408833