Toppa Lada Makassar
plakjes rundvlees in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
2 rode lomboks
2 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
6 cm lengkuas/laos
2 eetl palmsuiker
1 theel zout
2 eetl asamwater
400 ml water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
5 rode rawits
3 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai, de salam, de laos en de jeruk purut voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert. Dan het water toevoegen en breng het aan de kook.
Vervolgens het asamwater, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook op laag vuur verder totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan de lomboks erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Pongteh - varkensbuik in een saus van tauco
- Sambal Padjak
- Babi Rebung - varkensvlees met bamboe
- Babi Panggang Rica - Geroosterd varkensvlees met sambalsaus
- Sambal Daging
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Sambal kemiri 1 - Sambal met kemirinootjes
- samgyeopsal gui - geroosterd buikspek
- Jeyuk Bokkeum - 제육볶음 - geroosterd pittig gekruid varkensvlees
- Dubu Jorim - Gestoofde tahu met rundergehakt
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...