Sate van fijngemalen vlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr mals varkensvlees
2 eieren
3 el geraspte kokos
8 satéstokjes
olie
Haluskan:
boemboe:
3 lomboks (spaanse pepers)
3 sjalotten
2 teentje knoflook
2 kemiries
1/2 theel ketoembar
1/2 theel djinten
1 theel trassie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel zout
1 theel asem
Cara membuat:
bereiding:
Maal het vlees fijn tot gehakt. Klop vervolgens de eieren op en meng dit door het vlees met de toegevoegde kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een grove pasta. Meng de boemboe door het vleesmengsel en voor hiervan 8 langwerpige rolletjes. Doe vervolgens de rolletjes op de satépennen en rooster dit gaar en bruin op een houtskoolvuurtje.
Ingrediënten:
500 gr mals varkensvlees
2 eieren
3 el geraspte kokos
8 satéstokjes
olie
Haluskan:
boemboe:
3 lomboks (spaanse pepers)
3 sjalotten
2 teentje knoflook
2 kemiries
1/2 theel ketoembar
1/2 theel djinten
1 theel trassie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
2 theel zout
1 theel asem
Cara membuat:
bereiding:
Maal het vlees fijn tot gehakt. Klop vervolgens de eieren op en meng dit door het vlees met de toegevoegde kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een grove pasta. Meng de boemboe door het vleesmengsel en voor hiervan 8 langwerpige rolletjes. Doe vervolgens de rolletjes op de satépennen en rooster dit gaar en bruin op een houtskoolvuurtje.