Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sateh Padang - saté uit Padang (Sumatra)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sateh Padang
saté uit Padang (Sumatra)
Bahan-bahan:
Ingrediënten:

500 g varkensvlees
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 eetl. olie
100 ml rijstwater
1 eetl. asemwater
2 eetl. ketjap manis
zout
satéstokjes

Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketoembar
1 theel, djinten
2 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1 serehstengel (citroengras)
9 rawits
1 eetl. gula jawa (of anders bruine suiker)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd dan het vlees in kleine blokjes. Snijd vervolgens de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hier de sjalotten en de knoflook 2 minuten. Voeg dan het vlees bij en bak dit 3 minuten mee. Dan het rijstwater, de boemboe, het tamarindewater en de ketjap toevoegen. Het vleesmengsel nog 10 minuten laten sudderen, zout naar smaak toevoegen en dan laten afkoelen.
Rijg vervolgens het vlees aan de satéstokjes (niet teveel per pen) en rooster dit bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Serveer met de (verwarmde) marinade/saus.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925660