zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Cakep Siap - Kippenpoten
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Pinggan Jamur Bumbu Rendang - in kokosmelk gebakken gekruide oesterzwammen
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ayam Besengeh
Sateh Padang - saté uit Padang (Sumatra)


Sateh Padang
saté uit Padang (Sumatra)
saté uit Padang (Sumatra)
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 g varkensvlees
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 eetl. olie
100 ml rijstwater
1 eetl. asemwater
2 eetl. ketjap manis
zout
satéstokjes
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketoembar
1 theel, djinten
2 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1 serehstengel (citroengras)
9 rawits
1 eetl. gula jawa (of anders bruine suiker)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd dan het vlees in kleine blokjes. Snijd vervolgens de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hier de sjalotten en de knoflook 2 minuten. Voeg dan het vlees bij en bak dit 3 minuten mee. Dan het rijstwater, de boemboe, het tamarindewater en de ketjap toevoegen. Het vleesmengsel nog 10 minuten laten sudderen, zout naar smaak toevoegen en dan laten afkoelen.
Rijg vervolgens het vlees aan de satéstokjes (niet teveel per pen) en rooster dit bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Serveer met de (verwarmde) marinade/saus.
Ingrediënten:
500 g varkensvlees
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 eetl. olie
100 ml rijstwater
1 eetl. asemwater
2 eetl. ketjap manis
zout
satéstokjes
Haluskan:
boemboe:
2 theel, ketoembar
1 theel, djinten
2 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
1 serehstengel (citroengras)
9 rawits
1 eetl. gula jawa (of anders bruine suiker)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd dan het vlees in kleine blokjes. Snijd vervolgens de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hier de sjalotten en de knoflook 2 minuten. Voeg dan het vlees bij en bak dit 3 minuten mee. Dan het rijstwater, de boemboe, het tamarindewater en de ketjap toevoegen. Het vleesmengsel nog 10 minuten laten sudderen, zout naar smaak toevoegen en dan laten afkoelen.
Rijg vervolgens het vlees aan de satéstokjes (niet teveel per pen) en rooster dit bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Serveer met de (verwarmde) marinade/saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.