Sekba Babi
gestoofd varkensvlees met sayur asin
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schouderribbetjes
1500 ml water
2000 ml water
3 kruidnagels
3 steranijs
1 theel peperkorrels
1/2 theel nootmuskaat
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
2 eetl kecap asin
2 eetl zwarte azijn
3 eetl olie
6 teentjes knoflook
2 sjalotjes
400 gr tahu
300 gr sayur asin (gezouten kool)
8 hardgekookte eieren
450 gr aardappelen
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de 1500 ml water samen met het vlees en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Schep het vlees eruit en snijd het in stukjes. Hak de knoflook fijn en snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de tahu in kleine blokjes evenals de aardappelen. Snijd de sayur asin in stukjes.
Verhit in een pan de 2000 ml water samen met het vlees, de kruidnagels, de steranijs, de peper, de nootmuskaat, het zout, de palmsuiker, de kecaps en het azijn en breng aan te kook.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten en voeg dit toe aan het vlees. Dan de tahu, de sayur asin, de eieren en de aardappelen toevoegen en het geheel zachtjes 30 minuten laten sudderen totdat het vlees en de aardappelen gaar zijn.