Bahan-bahan:
ingrediënten:
16 gamba's
1 theel asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 kunyitblad
4 jeruk purutblaadjes
2 theel, gulajawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1/2 theel, ketumbar,
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 groene lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng het water met de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de jeruk purut, de kunyitblad, de gamba's en de kokosmelk toe. Als de kokosmelk kookt voeg dan de palmsuiker, zout naar smaak en het asemwater toe en laat dit nog 5 minuten stoven totdat de gamba's gaar zijn en de saus in ingedikt en de olie vrijkomt.
ingrediënten:
16 gamba's
1 theel asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 kunyitblad
4 jeruk purutblaadjes
2 theel, gulajawa (palmsuiker)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1/2 theel, ketumbar,
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 groene lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng het water met de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de jeruk purut, de kunyitblad, de gamba's en de kokosmelk toe. Als de kokosmelk kookt voeg dan de palmsuiker, zout naar smaak en het asemwater toe en laat dit nog 5 minuten stoven totdat de gamba's gaar zijn en de saus in ingedikt en de olie vrijkomt.