logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kalio udang


Bahan-bahan:
ingrediënten:
16 gamba's
1 theel asem
2 eetl. water
3 eetl. olie
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 kunyitblad
4 jeruk purutblaadjes
2 theel, gulajawa (palmsuiker)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1/2 theel, ketumbar,
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
4 groene lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 serehstengel

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng het water met de asem. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de jeruk purut, de kunyitblad, de gamba's en de kokosmelk toe. Als de kokosmelk kookt voeg dan de palmsuiker, zout naar smaak en het asemwater toe en laat dit nog 5 minuten stoven totdat de gamba's gaar zijn en de saus in ingedikt en de olie vrijkomt.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175930