Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Mangut Bebek - kruidig gestoofde eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Mangut Bebek
kruidig gestoofde eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend
500 ml kokosmelk
1 eetl limoen, sap
4 cm lengkuas/laos
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 eetl palmsuiker
5 rode rawits

Haluskan:
bumbu:
2 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode rawits
2 cm jahe
5 cm kencur
3 kemiri noten
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 10 stukken en wrijf deze in met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de laos, de jeruk purut, de salam, de palmsuiker, de rawits en de eend en breng het al roerend aan de kook. Kook het zachtjes totdat de eend gaar is geworden en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 255 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911764