banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Opor Daging Sapi
in kokosmelk gestoofd rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 eetl limoensap
600 ml dikke kokosmelk (kenteal)
5 cm lengkuas/laos
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
5 cm jahe
1 theel zout
1 jeruk purut blad
1 theel palmsuiker
1 theel peper
olie
2 eetl boter

Haluskan:
bumbu:
3 rode rawits
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
4 kemiri noten, geroosterd
4 rode lomboks
1/2 theel ketumbar
2 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne gelijke plakjes en plet deze. Meng het vlees met het limoensap, het zout en de peper. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de kokosmelk en breng het al roerend aan de kook.
Verhit in een pan de boter en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de serai, de jahe, de salam, de jeruk purut en de palmsuiker toe en meng goed. Bak nog voor 2 minuten. Voeg dan langzaam de kokosmelk toe en meng goed.
Voeg dan het vlees toe en kook het geheel verder gaar.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36251456