logo

Recente Reacties

Opor Daging Sapi
in kokosmelk gestoofd rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 eetl limoensap
600 ml dikke kokosmelk (kenteal)
5 cm lengkuas/laos
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
5 cm jahe
1 theel zout
1 jeruk purut blad
1 theel palmsuiker
1 theel peper
olie
2 eetl boter

Haluskan:
bumbu:
3 rode rawits
7 teentjes knoflook
2 sjalotjes
4 kemiri noten, geroosterd
4 rode lomboks
1/2 theel ketumbar
2 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne gelijke plakjes en plet deze. Meng het vlees met het limoensap, het zout en de peper. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees goudbruin en zet apart.
Verhit in een pan de kokosmelk en breng het al roerend aan de kook.
Verhit in een pan de boter en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de serai, de jahe, de salam, de jeruk purut en de palmsuiker toe en meng goed. Bak nog voor 2 minuten. Voeg dan langzaam de kokosmelk toe en meng goed.
Voeg dan het vlees toe en kook het geheel verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 225 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 42997852