gebakken inktvisringen met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr cumi / pijlinktvis
1 theel zout
1 citroen, sap
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1/4 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
10 groene lomboks
10 cabe hijau keriting / groene krullende peper
Cara menbuat:
Maak de cumi schoon en snijd het in 1 1/2 dikke ringen. Marineer de ringen met het citroensap en 1/2 theel zout voor 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta.
Verhit in een pan 6-7 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de cumi toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en bak al roerend totdat alles gaar is geworden.