Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Balado Cumi Cabai Hijau - gebakken inktvisringen met groene peper

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Balado Cumi Cabai Hijau
gebakken inktvisringen met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr cumi / pijlinktvis
1 theel zout
1 citroen, sap
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1/4 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
10 groene lomboks
10 cabe hijau keriting / groene krullende peper

Cara menbuat:
Maak de cumi schoon en snijd het in 1 1/2 dikke ringen. Marineer de ringen met het citroensap en 1/2 theel zout voor 15 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu tot een grove pasta.
Verhit in een pan 6-7 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de sereh en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg dan de cumi toe en bak deze totdat het van kleur verandert. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen en bak al roerend totdat alles gaar is geworden.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 67 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42248485