droog gebakken gekruide vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr ikan gabus asin, anders gezouten forel
warm water
2 salam blad
50 ml water
1 Chinese bieslook
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode lombok, ontpit
1 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de vis in het warme water voor 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bieslook in stukjes.
Snijd de vis in stukken. Verhit in een pan de olie en bak de vis krokant.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 6 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook.
Voeg dan de vis en de bieslook toe en meng goed. Kook het verder totdat het vocht is verdampt. Serveer.