Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Balado Gabus Kering - droog gebakken gekruide vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Balado Gabus Kering
droog gebakken gekruide vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr ikan gabus asin, anders gezouten forel
warm water
2 salam blad
50 ml water
1 Chinese bieslook
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
10 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode lombok, ontpit
1 tomaat
1/2 theel terasi/trasi
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de vis in het warme water voor 20 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bieslook in stukjes.
Snijd de vis in stukken. Verhit in een pan de olie en bak de vis krokant.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 6 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook.
Voeg dan de vis en de bieslook toe en meng goed. Kook het verder totdat het vocht is verdampt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 221 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906569