banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Sateh ikan saus cuka - Vissaté met zoetzure saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sateh ikan saus cuka
Vissaté met zoetzure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr visfilet
50 ml santen kepala (zie recept)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe:
1 theel, witte peper
6 sjalotten
5 teentjes knoflook

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1/2 komkommer
50 gr wortel
1 sjalot
2 teentje knoflook
1 rode lombok
6 rawits
25 gr ebi
2 theel, geraspte gula jawa
3 eetl. witte azijn,
zout

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn. Maal de visfilet fijn en meng dit met de boemboe en de santen. Verdeel de massa in vieren en verpak dit als een rolletje in bananenblad. Zet de rolletjes vast met de prikkers en stoom de rolletjes gaar in 20 minuten.

Cara membuat saus:
bereiding:
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd de komkommer en de wortel julliene. Blancheer dit kort. Wrijf of maal vervolgens de sjalot, de knoflook, de rawits, de ebi, de lombok en de suiker fijn tot een boemboe. Meng dit met de azijn, het zout, de komkommer en de wortel. Snijd de vis in plakjes en serveer deze met de saus.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 56 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39806892