Vissaté met zoetzure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr visfilet
50 ml santen kepala (zie recept)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1 theel, witte peper
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1/2 komkommer
50 gr wortel
1 sjalot
2 teentje knoflook
1 rode lombok
6 rawits
25 gr ebi
2 theel, geraspte gula jawa
3 eetl. witte azijn,
zout
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn. Maal de visfilet fijn en meng dit met de boemboe en de santen. Verdeel de massa in vieren en verpak dit als een rolletje in bananenblad. Zet de rolletjes vast met de prikkers en stoom de rolletjes gaar in 20 minuten.
Cara membuat saus:
bereiding:
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd de komkommer en de wortel julliene. Blancheer dit kort. Wrijf of maal vervolgens de sjalot, de knoflook, de rawits, de ebi, de lombok en de suiker fijn tot een boemboe. Meng dit met de azijn, het zout, de komkommer en de wortel. Snijd de vis in plakjes en serveer deze met de saus.
ingrediënten:
500 gr visfilet
50 ml santen kepala (zie recept)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe:
1 theel, witte peper
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
1/2 komkommer
50 gr wortel
1 sjalot
2 teentje knoflook
1 rode lombok
6 rawits
25 gr ebi
2 theel, geraspte gula jawa
3 eetl. witte azijn,
zout
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn. Maal de visfilet fijn en meng dit met de boemboe en de santen. Verdeel de massa in vieren en verpak dit als een rolletje in bananenblad. Zet de rolletjes vast met de prikkers en stoom de rolletjes gaar in 20 minuten.
Cara membuat saus:
bereiding:
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd de komkommer en de wortel julliene. Blancheer dit kort. Wrijf of maal vervolgens de sjalot, de knoflook, de rawits, de ebi, de lombok en de suiker fijn tot een boemboe. Meng dit met de azijn, het zout, de komkommer en de wortel. Snijd de vis in plakjes en serveer deze met de saus.