Takir Mi Pedas
gevulde pittige mie in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr eiermie
2 tahu kuning, zie recept
1 ei
100 ml dikke kokosmelk (kental)
2 lente-ui
2 rode lomboks
1 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
bananenblad, gevouwen als een bakje
water
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode rawits
1/2 theel ketumbar, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de tahu fijn tot een pasta. Klop het ei op. Snijd de lente-ui en de lomboks in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar. Laat het uitlekken en snijd het daarna in stukken en zet apart.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten en zet apart.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en schep deze in de bananenblad bakjes en stoom deze voor 30 minuten. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sup Kimlo Solo- geurige soep uit Solo
- Sambal trasi 4
- Pittige roerbak van varkensvlees - 湖南小炒肉
- Blado Kentang Gampang 2 - gebakken en gekruide aardappel
- Tengkleng Kambing - gestoofd gekruid lamsvlees
- Babi Kluyuk - varkensvlees in zoetzure saus
- Sambal Andaliman - eenvoudige andaliman peper sambal uit Noord-Sumatra
- Wong Dadah - balinese paddestoelen soep
- Pa Piong Duku Tedong - Pittig gekruid rundvlees met prei
- Bebek Asam Pedas - Eend in een pittige zurige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...