logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Soun goreng ayam Jamur
gebakken soun met kip en shiitake

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr soun
1 eetl oestersaus
1 theel sesamolie
1 eetl kecap manis
2 eetl olie
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
100 gr kipfilet/dij
3 shiitkae
4 stengels caisim/choisam
50 gr tauge
1 eetl vissaus
1 eetl oestersaus
1 theel zout
1 theel peper
1 lente-ui
50 ml water
kokend water

Cara membuat:
bereiding:
Week de soun eerst in het kokend water. Giet daarna af en laat het uitlekken. Meng dan de oestersaus, de sesamolie en de kecap erdoor en zet apart.
Hak de knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne ringen. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de shiitake in reepjes en de caisim in stukjes. Snijd de lente-ui in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de shiitake toe en meng goed.
Dan de caisim, de tauge, de oesersaus, het zout, de peper, de lente-ui en het water toevoegen en meng goed. Voeg dan de soun toe en bak het verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 170 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421459