Soun goreng ayam Jamur
gebakken soun met kip en shiitake
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr soun
1 eetl oestersaus
1 theel sesamolie
1 eetl kecap manis
2 eetl olie
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
100 gr kipfilet/dij
3 shiitkae
4 stengels caisim/choisam
50 gr tauge
1 eetl vissaus
1 eetl oestersaus
1 theel zout
1 theel peper
1 lente-ui
50 ml water
kokend water
Cara membuat:
bereiding:
Week de soun eerst in het kokend water. Giet daarna af en laat het uitlekken. Meng dan de oestersaus, de sesamolie en de kecap erdoor en zet apart.
Hak de knoflook fijn en snijd de lomboks in dunne ringen. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de shiitake in reepjes en de caisim in stukjes. Snijd de lente-ui in dunne plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het vlees en de shiitake toe en meng goed.
Dan de caisim, de tauge, de oesersaus, het zout, de peper, de lente-ui en het water toevoegen en meng goed. Voeg dan de soun toe en bak het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Peniki
- Kailan Tumis Ayam Giling - roerbak van kailan met kip
- Ca cumi cabe hijau - inktvis
- Lula Betawi - geiten- of lamsvlees
- Khiaw Waan Nuea - rundvlees met groene sambal
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
- Brongkos bungkus
- Nasi Goreng 2
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Acar campur - atjar tjampoer - Zoetzuur van groenten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...