logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Ungkep Jeruk
frisse gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode lombok
1 cm jahe
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Snijd de jeruk purut blaadjes ragfijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel verder gaar. Roer het asamwater erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397493