Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
1 Comment
Ayam Ungkep Jeruk - frisse gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Ungkep Jeruk
frisse gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode lombok
1 cm jahe
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Snijd de jeruk purut blaadjes ragfijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel verder gaar. Roer het asamwater erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41036357