Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
1 Comment
Ayam Ungkep Jeruk - frisse gestoofde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Ungkep Jeruk
frisse gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode lombok
1 cm jahe
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Snijd de jeruk purut blaadjes ragfijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel verder gaar. Roer het asamwater erdoor en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 311 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42436696