Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Icon1 Comment
Ayam Ungkep Jeruk - frisse gestoofde kip
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Ayam Ungkep Jeruk
frisse gestoofde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoensap
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
1 salam blad
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 eetl palmsuiker
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 rode lombok
1 cm jahe
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Snijd de jeruk purut blaadjes ragfijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de serai en de salam voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak totdat deze van kleur verandert.
Dan de kecap, het zout, de palmsuiker en de kokosmelk toevoegen en kook het geheel verder gaar. Roer het asamwater erdoor en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

who is online

We hebben 181 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40913982