Buncis Tumis Ampela
roerbak van sperziebonen met kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr sperziebonen
200 gr kippenlevertjes
1 salam blad
1 cm laos
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 1/2 eetl kecap manis
50 ml water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos. Snijd de sperziebonen in schuin gesneden stukjes. Snijd de levertjes in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de lever toe en meng alles goed. Dan de boontjes toevoegen en bak deze zacht. Dan het zout, de peper, de palmsuiker en de kecap toevoegen en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis reboeng - sambal goreng van jonge bamboe
- Telor belado - eieren in pittige tomatensaus
- Wajik 2 - rijstcake met palmsuiker
- Ayam Asap - gekruide gerookte kip
- Semur Tahu - stoofpotje van tahu
- Smoor Jawa - Javaanse gestoofde runderlappen
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Semur Daging Giling - smoor van gehaktballetjes
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Bubur kacang hijau - Pap van mungbonen
Recente Reacties
Xian Bing - 馅饼 - gevulde deeg pasteitjes
1 month agoZou je voor mij een goed recept hebben om saté te kunnen makenSoto Ayam - indische kippensoep
2 months agoBeste Kokkie, Fantastisch deze heerlijke Soto Ajam. Een variatie op een eeuwenoud recept. Mag ik dat ...Es timun jeruk nipis - verfrissende komkommer drank met citroen
2 months agoGoedenavond kokkie, Dank u wel voor de heerlijke recepten! Jammer dat ik uw site en boeken nu pas ...Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
3 months agoHoeveel Laos gaat er in de SG ati?Paru goreng ungkep bumbu lengkuas - gebakken gekruide long
3 months agoDie bestel ik bij mijn slager en anders bij de aziatische supermarkt bij ons in de buurt. Idem ...