Buncis Tumis Ampela
roerbak van sperziebonen met kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr sperziebonen
200 gr kippenlevertjes
1 salam blad
1 cm laos
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 1/2 eetl kecap manis
50 ml water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos. Snijd de sperziebonen in schuin gesneden stukjes. Snijd de levertjes in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de lever toe en meng alles goed. Dan de boontjes toevoegen en bak deze zacht. Dan het zout, de peper, de palmsuiker en de kecap toevoegen en meng alles goed. Dan het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rundvlees, gestoofd
- Botok Tempe - gestoomde gekruide tempe
- Kacang Goreng
- Sambal Nyuh - Sambal met kokos
- Bakso Penyet Sambal Gledek - gehaktballetjes met een pittige sambal
- Ayam goreng Bandung - kip uit Bandung
- Tumis Tahu Goreng Kecap Pedas - pittige roerbak van tahu en paprika
- Nani gotaan - Kip gestoofd in bloed
- Sambal Tempoyak - Sambal van durian
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...