Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
芥蓝牛肉 - roerbak van rundvlees met gai-lan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
芥蓝牛肉 - roerbak van rundvlees met gai-lan

Ingrediënten:
200 gr rundvlees
3 cm jahe
1 theel lichte soja saus
1 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel maizena
1 eetl water
1 theel olie
300 gr gai lan / Chinese broccoli
5 teentjes knoflook
2 eetl olie

ingrediënten saus:
2 theel maizena
2 eetl water
1/2 theel donkere soja saus
1 eetl oester saus
1 theel sesam olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Verwijder het blad van de stelen van de gai lan en snijd de stelen in stukjes van 3 cm. snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de jahe julienne. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Meng het vlees met de jahe, de soja saus, de rijstwijn, de maizena en het water en roer totdat het vocht is opgenomen. Meng dan de theelepel olie erdoor.
Verhit in een pan 1 eetl olie en bak de knoflook en de stelen voor 1 minuut. Voeg dan het blad en bak deze zacht en zet het apart.
Voeg dan de overige olie toe en bak het vlees totdat deze verkleurt is. Dan de gai lan weer toevoegen en roer dan de saus erdoor en roer totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 239 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911764