橙味牛肉 - pittig gebakken rundvlees met sinaasappel
Ingrediënten:
350 gr rundvlees
1/2 sinaasappelschil
4 rode lomboks
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 eetl olie
marinade:
2 eetl sinaasappelsap
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel lichte sojasaus
1 theel maizena
ingrediënten saus:
2 eetl sinaasappelsap
1 theel lichte sojasaus
1 theel donkere sojasaus
1 theel maizena
1/2 theel sesam olie
1/8 theel zout
1/8 theel sichuan peper
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de schil julienne. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Hak de knoflook en de jahe fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Meng de ingrediënten voor de marinade en het vlees goed door elkaar en roer totdat het vocht is geabsorbeerd. Laat het dan 10-15 minuten intrekken.
Verhit in een pan 1 1/2 eetl olie en bak het vlees totdat het van kleur verandert. Schep het dan uit de pan. Verhit in de pan 1/2 eetl olie en bak de lomboks, de jahe, de knoflook en de sinaasappelschil voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en roerbak dit voor 1 minuut. Meng dan de saus erdoor en bak totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Ati Buncis
- Ikan Bali
- Cincang - Gestoofd gekruid varkensvlees
- Tempe Jamur Tiram - pittige gebakken tempe met oesterzwammen
- Nasi Jaha
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Sontong Kecap - Inktvis in een ketjapsaus
- Sambal jeruk nipis
- Tjolo-Tjolo - gebakken vis in een pittige ketjapsaus
- Rendang Ikan Asap - pittige rendang van gerookte vis
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...