zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sate Menado - sate van varkensvlees uit Menado
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos
- Sangsang - Gekruid varkensvlees
- Satee Kai - saté van kip
- Sambal Goreng Betawi Asem Manis 2
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
橙味牛肉 - pittig gebakken rundvlees met sinaasappel


橙味牛肉 - pittig gebakken rundvlees met sinaasappel
Ingrediënten:
350 gr rundvlees
1/2 sinaasappelschil
4 rode lomboks
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 eetl olie
marinade:
2 eetl sinaasappelsap
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel lichte sojasaus
1 theel maizena
ingrediënten saus:
2 eetl sinaasappelsap
1 theel lichte sojasaus
1 theel donkere sojasaus
1 theel maizena
1/2 theel sesam olie
1/8 theel zout
1/8 theel sichuan peper
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de schil julienne. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Hak de knoflook en de jahe fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Meng de ingrediënten voor de marinade en het vlees goed door elkaar en roer totdat het vocht is geabsorbeerd. Laat het dan 10-15 minuten intrekken.
Verhit in een pan 1 1/2 eetl olie en bak het vlees totdat het van kleur verandert. Schep het dan uit de pan. Verhit in de pan 1/2 eetl olie en bak de lomboks, de jahe, de knoflook en de sinaasappelschil voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en roerbak dit voor 1 minuut. Meng dan de saus erdoor en bak totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Ingrediënten:
350 gr rundvlees
1/2 sinaasappelschil
4 rode lomboks
4 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 eetl olie
marinade:
2 eetl sinaasappelsap
1 theel Shaozing rijstwijn
1 theel lichte sojasaus
1 theel maizena
ingrediënten saus:
2 eetl sinaasappelsap
1 theel lichte sojasaus
1 theel donkere sojasaus
1 theel maizena
1/2 theel sesam olie
1/8 theel zout
1/8 theel sichuan peper
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Snijd de schil julienne. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Hak de knoflook en de jahe fijn. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Meng de ingrediënten voor de marinade en het vlees goed door elkaar en roer totdat het vocht is geabsorbeerd. Laat het dan 10-15 minuten intrekken.
Verhit in een pan 1 1/2 eetl olie en bak het vlees totdat het van kleur verandert. Schep het dan uit de pan. Verhit in de pan 1/2 eetl olie en bak de lomboks, de jahe, de knoflook en de sinaasappelschil voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en roerbak dit voor 1 minuut. Meng dan de saus erdoor en bak totdat de saus is ingedikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.