zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sate Menado - sate van varkensvlees uit Menado
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos
- Sangsang - Gekruid varkensvlees
- Satee Kai - saté van kip
- Sambal Goreng Betawi Asem Manis 2
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
zoet-zuur varkensvlees


zoet-zuur varkensvlees
op de wijze uit Guangzhou
op de wijze uit Guangzhou
ingrediënten:
500 gr marger vakrkensvlees
1 theel zout
2 eieren
3 eetl maizena
1 kleine groene paprika
200 gr bamboescheuten
olie
6 teentjes knoflook
1 sjalot
ingrediënten saus:
4 1/2 eetl suiker
3 eetl azijn
2 theel soja saus
2 eetl tomaten ketchup
125 ml water
zout naar smaak
2 theel maizena
2 theel water
bereiding:
klop de eieren op. Meng de maizena met de theel water tot een papjes. Snijd het vlees in diamandvormige stukjes van 2,5 cm. Meng het zout erdoor en laat het zout voor 15 minuten intrekken. Meng de eieren met de maizena en meng dit door het vlees. Snijde paprika en de bamboescheuten in diamandvormige stukjes die ongeveer even groot zijn als het vlees.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur hierin de vlees goudbruin. Voeg dan de bamboescheuten toe en schgep het meteen met het vlees uit de wok/wadjan en laat alles uitlekken.
Meng de ingrediënten (behalve het maizena papje) voor de saus goed totdat een saus gevormd is. Giet de olie uit de wok maar laat 2 eetlepels olie achter. Vehit de olie in de wok/wadjan en roerbak de knoflook en voeg dan de sjalot en de paprika toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de saus toevoegen en als dit alles kookt, dan het maizenapapje toevoegen en roer het geheel totdat de saus is gebonden. Voeg het vlees weer toe en roer alles goed om totdat de saus egaal over het vlees is verpreidt.
500 gr marger vakrkensvlees
1 theel zout
2 eieren
3 eetl maizena
1 kleine groene paprika
200 gr bamboescheuten
olie
6 teentjes knoflook
1 sjalot
ingrediënten saus:
4 1/2 eetl suiker
3 eetl azijn
2 theel soja saus
2 eetl tomaten ketchup
125 ml water
zout naar smaak
2 theel maizena
2 theel water
bereiding:
klop de eieren op. Meng de maizena met de theel water tot een papjes. Snijd het vlees in diamandvormige stukjes van 2,5 cm. Meng het zout erdoor en laat het zout voor 15 minuten intrekken. Meng de eieren met de maizena en meng dit door het vlees. Snijde paprika en de bamboescheuten in diamandvormige stukjes die ongeveer even groot zijn als het vlees.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur hierin de vlees goudbruin. Voeg dan de bamboescheuten toe en schgep het meteen met het vlees uit de wok/wadjan en laat alles uitlekken.
Meng de ingrediënten (behalve het maizena papje) voor de saus goed totdat een saus gevormd is. Giet de olie uit de wok maar laat 2 eetlepels olie achter. Vehit de olie in de wok/wadjan en roerbak de knoflook en voeg dan de sjalot en de paprika toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de saus toevoegen en als dit alles kookt, dan het maizenapapje toevoegen en roer het geheel totdat de saus is gebonden. Voeg het vlees weer toe en roer alles goed om totdat de saus egaal over het vlees is verpreidt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.