op de wijze uit Guangzhou
ingrediënten:
500 gr marger vakrkensvlees
1 theel zout
2 eieren
3 eetl maizena
1 kleine groene paprika
200 gr bamboescheuten
olie
6 teentjes knoflook
1 sjalot
ingrediënten saus:
4 1/2 eetl suiker
3 eetl azijn
2 theel soja saus
2 eetl tomaten ketchup
125 ml water
zout naar smaak
2 theel maizena
2 theel water
bereiding:
klop de eieren op. Meng de maizena met de theel water tot een papjes. Snijd het vlees in diamandvormige stukjes van 2,5 cm. Meng het zout erdoor en laat het zout voor 15 minuten intrekken. Meng de eieren met de maizena en meng dit door het vlees. Snijde paprika en de bamboescheuten in diamandvormige stukjes die ongeveer even groot zijn als het vlees.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur hierin de vlees goudbruin. Voeg dan de bamboescheuten toe en schgep het meteen met het vlees uit de wok/wadjan en laat alles uitlekken.
Meng de ingrediënten (behalve het maizena papje) voor de saus goed totdat een saus gevormd is. Giet de olie uit de wok maar laat 2 eetlepels olie achter. Vehit de olie in de wok/wadjan en roerbak de knoflook en voeg dan de sjalot en de paprika toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de saus toevoegen en als dit alles kookt, dan het maizenapapje toevoegen en roer het geheel totdat de saus is gebonden. Voeg het vlees weer toe en roer alles goed om totdat de saus egaal over het vlees is verpreidt.
500 gr marger vakrkensvlees
1 theel zout
2 eieren
3 eetl maizena
1 kleine groene paprika
200 gr bamboescheuten
olie
6 teentjes knoflook
1 sjalot
ingrediënten saus:
4 1/2 eetl suiker
3 eetl azijn
2 theel soja saus
2 eetl tomaten ketchup
125 ml water
zout naar smaak
2 theel maizena
2 theel water
bereiding:
klop de eieren op. Meng de maizena met de theel water tot een papjes. Snijd het vlees in diamandvormige stukjes van 2,5 cm. Meng het zout erdoor en laat het zout voor 15 minuten intrekken. Meng de eieren met de maizena en meng dit door het vlees. Snijde paprika en de bamboescheuten in diamandvormige stukjes die ongeveer even groot zijn als het vlees.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur hierin de vlees goudbruin. Voeg dan de bamboescheuten toe en schgep het meteen met het vlees uit de wok/wadjan en laat alles uitlekken.
Meng de ingrediënten (behalve het maizena papje) voor de saus goed totdat een saus gevormd is. Giet de olie uit de wok maar laat 2 eetlepels olie achter. Vehit de olie in de wok/wadjan en roerbak de knoflook en voeg dan de sjalot en de paprika toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de saus toevoegen en als dit alles kookt, dan het maizenapapje toevoegen en roer het geheel totdat de saus is gebonden. Voeg het vlees weer toe en roer alles goed om totdat de saus egaal over het vlees is verpreidt.