Zī Rán Yáng Ròu - 孜然羊肉
roerbak van lamsvlees met jinten
Ingrediënten:
450 gr lamsvlees
1 eetl jinten
1 eetl maizena
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl komijn zaadjes
1rode ui
1/4 theel zout
3 gedroogde lomboks
1 bosje koriander
3 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en meng het met de jinten, de maizena, de lichte sojasaus, de rijstwijn en 1 eetl olie en laat dit 15 minuten marineren. Hak de lomboks fijn. Snijd de koriander in stukken en de ui in dunne reepjes.
Verhit een pan en voeg de olie toe en voeg het vlees toe en bak het al roerend totdat het van kleur is verandert en zet apart.
Voeg dan de komijn zaadjes en de lomboks toe en bak het, op laag vuur, kort. Voeg dan het vlees en de ui toe en bak het op hoog vuur voor 1 minuut. Strooi dan het zout en de koriander erover, meng goed en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pisang Tanduk Goreng - Gebakken banaan
- Sambal cabai hijau - sambal van groene peper
- Sate Kambing Saus Kecap - sate van lamsvlees met kecap saus
- Ayam bakar bumbu rica - gekruide gegrilde kip
- Sayur Gule Buncis - spare ribs met bonen in een zachte gele saus
- Lenko-Lenko - gemende groenten met saus
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Kolak Goreng - gebakken compôte
- Pengat tahu - tahu en sperziebonen gestoofd in kokosmelk
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken, gekookte eieren
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...