logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Zī Rán Yáng Ròu - 孜然羊肉
roerbak van lamsvlees met jinten

Ingrediënten:
450 gr lamsvlees
1 eetl jinten
1 eetl maizena
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl komijn zaadjes
1rode ui
1/4 theel zout
3 gedroogde lomboks
1 bosje koriander
3 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en meng het met de jinten, de maizena, de lichte sojasaus, de rijstwijn en 1 eetl olie en laat dit 15 minuten marineren. Hak de lomboks fijn. Snijd de koriander in stukken en de ui in dunne reepjes.
Verhit een pan en voeg de olie toe en voeg het vlees toe en bak het al roerend totdat het van kleur is verandert en zet apart.
Voeg dan de komijn zaadjes en de lomboks toe en bak het, op laag vuur, kort. Voeg dan het vlees en de ui toe en bak het op hoog vuur voor 1 minuut. Strooi dan het zout en de koriander erover, meng goed en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 51 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160865