gebakken ei in een carambola saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
3 rode lomboks
3 groene lomboks
5 belimbing sayur / carambola
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
250 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 cm jahe
2 cm kunyit, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Peld de eieren. Verhit in een pan voldoende olie en frituur de eieren rondom bruin en zet apart. Snijd de lomboks in plakjes van 1/2 cm. Snijd de belimbin in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de lomboks voor 5 minuten.
Voeg dan de eieren en de belimbing toe en meng goed. Vervolgens het zout, de palmsuiker en het water toevoegen en breng aan de kook en kook totdat de saus indikt. Serveer.